Τα χρυσαφικά που έκλεβαν ομόφυλοί τους αγόραζαν ένας 37χρονος τσιγγάνος και η 35χρονη σύζυγός του, και τα πουλούσαν έπειτα σε δικούς τους ανθρώπους στο Ζεφύρι.
Στο σπίτι τους στο Αριοχώρι, οι αστυνομικοί προχθές το πρωί που τους συνέλαβαν βρήκαν μέχρι και ειδικά υγρά και μια πλάκα γραφίτη, που ο συλληφθείς την είχε για να δοκιμάζει την καθαρότητα του χρυσού. Βρέθηκε επίσης μια ζυγαριά ακριβείας όπου ζυγίζονταν τα κλεμμένα χρυσαφικά και τα ασημένια κοσμήματα.
Οπως μάθαμε, η Ασφάλεια Καλαμάτας έχει δέσει καλά την υπόθεση καθώς παρακολουθούσε το ζευγάρι εδώ και αρκετό καιρό. Ο ίδιος ο τσιγγάνος δεν έκλεβε, αν και στο παρελθόν έχει ξαναϋπάρξει κατηγορούμενος επειδή χτύπησε έναν αστυνομικό - και μάλιστα εκκρεμεί δίκη σε βάρος του. Ωστόσο, μια πληροφορία ότι βάζει τσιγγανάκια από τα 13 τους να κλέβουν και μετά να του πηγαίνουν χρυσαφικά από τα σπίτια και ηλεκτρονικές συσκευές, έδωσε ένα σημαντικό στοιχείο για να ξεκινήσει η παρακολούθηση του ζευγαριού.
Οι συλληφθέντες μάθαμε ότι τα καλά κομμάτια τα "έσπρωχναν" σε δικούς τους στο Ζεφύρι. Ο τσιγγάνος ξεκινούσε για την Αθήνα, μαζί με τη γυναίκα του, ενώ μπροστά έμπαινε ένα άλλο αυτοκίνητο προπομπός - ώστε αν υπήρχε μπλόκο της Αστυνομίας, να μην πέσουν πάνω του και τους ψάξουν το αυτοκίνητο.
Οσα χρυσαφικά δεν είχε προλάβει να πουλήσει, αλλά και ασημένια κοσμήματα που πωλούνται πιο δύσκολα, ο 37χρονος τσιγγάνος τα έκρυβε μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα βρήκαν περισσότερα από 70 κομμάτια χρυσαφικά και ασημένια κοσμήματα - μέχρι και μέσα στο μπολ με τις φακές, στα ντουλάπια, σε τάπερ και σε μια... κουβαρίστρα.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα χέρια του συλληφθέντα και της γυναίκας του κατέληγαν σχεδόν όλα τα κλεμμένα από διάφορους ομοφύλους τους χρυσαφικά, καθώς επίσης οι ηλεκτρονικές συσκευές από μπούκες των τσιγγάνων αυτών σε σπίτια. Οσο καιρό οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σπίτι του, έβλεπαν τσιγγάνους κάθε ηλικίας να μπαινοβγαίνουν - ενώ αγόραζε κλεμμένα ακόμα και από 13χρονους.
Στο σπίτι του ζευγαριού οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, του Τμήματος Περιφέρειας Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψής τους, εκτός από τα χρυσαφικά και τα ασημένια κοσμήματα βρήκαν και ηλεκτρονικές συσκευές. Κάποια από αυτά, όπως προέκυψε, είχαν κλαπεί στις 8 του μήνα από σπίτια στην Ανθεια και το Πλατύ, και οι ιδιοκτήτες τους τα πήραν πίσω. Για τα υπόλοιπα ερευνάται το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του ζευγαριού, καθώς οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι δικά τους.
Πάντως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ζευγάρι είχε στήσει αυτή την δουλειά τουλάχιστον 6 μήνες πριν. Επίσης, από τη ζωή που έκαναν φαίνεται ότι περνούσαν πλουσιοπάροχα και οι... δουλειές απέδιδαν πολλά. Οπως μάθαμε, κυκλοφορούσαν πάντα με πολύ χρήμα πάνω τους και άλλαζαν συχνά αυτοκίνητα.
ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής. Οπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, το ζευγάρι έβαζε στη δούλεψή του κάθε κλεφτρόνι τσιγγάνο, που έκανε μπούκες σε σπίτια κι έκλεβε. Ετσι, είχαν πάντα "εμπόρευμα" από τα κλοπιμαία, για να το πουλήσουν με τη σειρά τους στους τσιγγάνους με τους οποίους νταραβερίζονταν στο Ζεφύρι.
Το ζευγάρι ήταν τόσο καλά μπασμένο στα κόλπα, που γνώριζε και χρησιμοποιούσε τα μέσα και τους τρόπους που έχουν οι χρυσοχόοι για να ελέγχουν την καθαρότητα του χρυσού. Τα μέσα αυτά, δηλαδή ειδικά υγρά, πλάκα γραφίτη και ζυγαριά ακριβείας, βρέθηκαν στο σπίτι τους, μαζί με χρηματικό ποσό 145 ευρώ. Οπως φαίνεται, ο τσιγγάνος εκμεταλλευόταν το ότι δεν είχε μπλέξει ο ίδιος με κλοπές, κι έτσι περνούσε ως άτομο υπεράνω υποψίας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας αλλά και να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί.
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση της Αστυνομίας καλούνται όποιοι πολίτες αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεμένα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπής, να προσέλθουν στην Ασφάλεια Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210 44644 και 27210 44643 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
ΠΗΓΗ: http://www.eleftheriaonline.gr/
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου