Σαν κάτι φυτά που λουλουδιάζουν στις πιο αντίξοες συνθήκες, έτσι και αυτή η αγάπη. Γεννήθηκε στη στέπα της ελληνικής κρίσης, και παρά το ψυχρό, μη ανεκτικό περιβάλλον θέριεψε διαψεύδοντας όλα τα δυσμενή προγνωστικά.
Η Μαριλένα γνώρισε τον Ανδρέα σε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πριν από πέντε χρόνια και όπως μαρτυρούν οι φίλοι τους, από εκείνη τη στιγμή δεν χώρισαν ποτέ ούτε για μια μέρα. Εκείνη προέρχεται από εύπορη οικογένεια, μεγαλωμένη στα βόρεια προάστια, έχοντας τελειώσει ακριβά σχολεία και ολοκληρώσει αξιόλογες σπουδές. Εκείνος, μετανάστης στη χώρα μας με καταγωγή από το Πακιστάν και την Αίγυπτο, προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην κάνοντας δουλειές του ποδαριού.
Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της Μαριλένας δήλωσαν αντίθετοι σε αυτή τη σχέση. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους χωρίσουν, όμως η Μαριλένα ήταν ανένδοτη. Ετσι, σαν σε κακή ελληνική ταινία, έφτασαν να την αποκληρώσουν.
Μη έχοντας δικούς της πόρους, η Μαριλένα πήγε να ζήσει με τον σύντροφό της, αρχικά στο σπίτι που εκείνος έμενε στα Ανω Λιόσια. Ομως η ζωή θα τους έβαζε και άλλα εμπόδια. Με την κρίση να βαθαίνει, τα μεροκάματα μειώθηκαν. Ο Ανδρέας δεν μπορούσε άλλο να συντηρήσει δικό του σπίτι. Το ζευγάρι μετακόμισε σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο, πίσω από τα διυλιστήρια, όπου συμβίωναν μαζί με άλλους δέκα συμπατριώτες του Ανδρέα.
Πριν από δύο χρόνια περίπου, η Μαριλένα έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Ηταν στο Θριάσιο, όπου πήγε να γεννήσει, που τη γνώρισε η κ. Γεωργία Γούλα, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο και συντονίστρια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής. «Από την πρώτη στιγμή που την είδα, κατάλαβα ότι αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες» λέει η ίδια στην «Κ». «Δεν μπορούσε να προμηθευτεί ούτε τα βασικά είδη υγιεινής. Οταν τη ρώτησα, μου διηγήθηκε την ιστορία της».
Η κ. Γούλα, συγκινημένη από τον αγώνα του ζευγαριού για επιβίωση, αποφάσισε να τους βοηθήσει μέσω της οργάνωσης, που αποτελεί δομή της «Αλληλεγγύης για Ολους». «Την επόμενη κιόλας μέρα πήγα στο σπίτι τους να δω πώς ζουν. Η κατάσταση ήταν πράγματι άθλια. Ζούσαν σε ένα παγωμένο δωμάτιο μαζί με το βρέφος. Επρεπε οπωσδήποτε να βρεθεί άλλος χώρος». Ετσι κι έγινε. Οι εθελοντές της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής βρήκαν στο ζευγάρι ένα σπίτι στα Ανω Λιόσια, ενώ προθυμοποιήθηκαν να κρατούν το παιδί έως ότου τακτοποιηθούν.
«Το ενοίκιο το πληρώνουν μόνοι τους» λέει η νοσηλεύτρια. «Είναι αξιοπρεπή παιδιά. Ο Ανδρέας το πρώτο πράγμα που κάνει όταν παίρνει το μεροκάματο είναι να πληρώσει τις υποχρεώσεις του» τονίζει. «Είναι πολύ εργατικός άνθρωπος και ποτέ δεν δέχεται ελεημοσύνη».
Η ζωή άρχισε να τους χαμογελά, ενώ σύντομα έκαναν και δεύτερο παιδί. «Και τα δύο τους παιδιά είναι πολύ καλά στην υγεία τους και γλυκύτατα» αναφέρει η ίδια.
Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια σεμνή τελετή στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Ανω Λιόσια. Κουμπάρα, ποια άλλη, η Γεωργία Γούλα. «Ηταν υπέροχα, πολύ συγκινητικά. Εγινε με πολύ λίγα χρήματα, αλλά έμοιαζε σαν να είχαν ξοδευτεί 10.000 ευρώ» λέει ενθουσιασμένη. Ο γάμος έγινε με έξοδα της Αλληλεγγύης για Ολους, ενώ εθελόντριες της οργάνωσης της Φυλής ανέλαβαν να φτιάξουν τις μπουμπουνιέρες, να στολίσουν το σπίτι, να βρουν νυφικό και κοστούμι για τον γαμπρό. Το γλέντι έγινε σε χώρο που διέθεσε ο Σύλλογος Κρητών Δήμου Φυλής, που ετοίμασε και τα φαγητά. Το κρασί ήταν προσφορά του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη.
Το ζευγάρι δεν σταματούσε να χαμογελά. Είχαν περάσει πολλά για να βρεθούν εδώ, αλλά το τέλος ήταν καλό. Ολα ήταν καλά.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου