Μια χιουμοριστική ιστοσελίδα που την λένε ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ είναι μια χιουμοριστική ιστοσελίδα. Βέβαια οι συντελεστές της δεν το ξέρουν, αλλά το ξέρουμε όλοι εμείς, που ψάχνουμε, εναγωνίως, το διαδίκτυο για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας. 
Το γέλιο προκαλείται αβίαστα από το περισπούδαστο ύφος γραφής, που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το ρηχότατο από πολιτική ή αυτοδιοικητική άποψη περιεχόμενο των δημοσιευμάτων. Θυμίζοντας εκθέσεις ιδεών γραμμένες από μαθητές δημοτικού τα κείμενα διανθίζονται κι από τις απαραίτητες ελληνικούρες, ανορθογραφίες και ασυνταξίες που τα κάνουν ακόμα πιο αυθεντικά. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα με το οποίο η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ επινοεί ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών ήταν «απών» από κάθε δραστηριότητα στην παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Αφού η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ διαπίστωσε ότι το Κέντρο δε δραστηριοποιήθηκε έπρεπε να γράψει ότι το Κέντρο ήταν «απόν», δεδομένου ότι πρόκειται για το ουδέτερο γένος της μετοχής ενεστώτος του ρήματος άπειμι. 
Η δεύτερη εξυπναδούλα στο ίδιο κείμενο είναι η φράση «η δημοτική αρχή το διαφήμιζε μετά βαΐων και κλάδων». Γιατί αυτή που γίνεται «μετά βαΐων και κλάδων» δεν είναι η διαφήμιση, αλλά η υποδοχή. Ειδικότερα η φράση αναφέρεται στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο και αποδίδει τη θερμότατη υποδοχή που έκανε ο λαός της Ιερουσαλήμ στον Ιησού μετά την Ανάσταση του Λαζάρου.  
Αλλά το δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην αναζήτηση του google ήταν εκείνο που έκανε λόγο για «παχυλές εποχές». Χάρη στην μοναδική αυτή ελληνικούρα το δημοσίευμα θα μείνει πρώτο στη σχετική λίστα αναζήτησης της δημοφιλέστερης πλατφόρμας του διαδικτύου.ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ουδείς, μετά τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, θα μπορέσει να ξαναγράψει για «παχυλές εποχές». Για τον απλούστατο λόγο ότι οι εποχές ουδέποτε ήταν παχυλές. Είναι συνήθως καλές ή κακές. Παχυλές ήταν, πάλαι ποτέ, οι συντάξεις αλλά και οι …αγελάδες, με τις οποίες προφανώς, θέλησε να συσχετίσει τις εποχές η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ. Αν ήξερε ελληνικά θα έγραφε «στην εποχή των παχέων αγελάδων», που συνηθίζεται, παρόλο που κι αυτή η φράση είναι λάθος (το επίθετο είναι παχύς-παχεία-παχύ και το θηλυκό κλίνεται κατά την πρώτη κλίση, άρα στη γενική πληθυντικού είναι παχειών). 
Η δεύτερη ελληνικούρα, στο ίδιο κείμενο, είναι το «μεσούσης του καλοκαιριού». Το καλοκαίρι είναι ουδέτερο, άρα έπρεπε να γράψει «μεσούντος του καλοκαιριού» αν και συνηθίζεται η φράση «μεσούντος του θέρους», για να μην χρησιμοποιηθεί μια λέξη της αρχαίας και μια της δημοτικής. 
Να λοιπόν που η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ έχει τον τρόπο της να μας διασκεδάζει. «Μεσούντος της κρίσης» αποτελεί μια νότα χαράς κι ευχαρίστησης στο πληκτικό διαδίκτυο, χαρίζοντας απλόχερα το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Λίγο είναι;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου