Εντυπωσίασαν τα χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων και τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων για τους Πολιούχους της πόλης



Από τραγούδια, ήχους και παραδοσιακές φορεσιές των ιδιαίτερων αλλά και των χαμένων πατρίδων, «πλημμύρισε» η Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια και τη δεύτερη μέρα των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των πολιούχων της πόλης, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Για μία ακόμη βραδιά, τη Δευτέρα 20 Μαΐου, ο χορός και η παράδοση είχαν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις, με τα χορευτικά σχήματα έξι Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων του Δήμου, να εντυπωσιάζουν και να αποσπούν το θερμό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε την Πλατεία.
Το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεκίνησε με το χορευτικό του Συλλόγου Τσουκλιδίου, το οποίο παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας υπό τους παραδοσιακούς ήχους της χαμένης πατρίδας. Ακολούθησαν τα χορευτικά του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, του Συλλόγου «Αιγέα», του Συλλόγου Ζωφριάς που επίσης παρουσίασε χορούς από την Μικρά Ασία, και του Συλλόγου Επτανησίων και φίλων του Δήμου Φυλής. Τα χορευτικά των παραπάνω Συλλόγων χόρεψαν συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Κώστα Μήτση.
Το πρόγραμμα των παραδοσιακών χορών ολοκληρώθηκε με το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» που χόρεψε συνοδεία των παραδοσιακών ποντιακών μουσικών οργάνων λύρα, νταούλι και αγγείο-φλογέρα.
Στο καλλιτεχνικό μέρος, η βραδιά συνεχίστηκε με τη συναυλία του Ηλία Βρεττού, ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο που από νωρίς είχε κατακλύσει την πλατεία.













































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου