Χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας από το συνδημότη μας Ισίδωρο Καμπόλη για την προβολή των μνημείων του τόπου μας

 


Ο Ισίδωρος Καμπόλης παρουσιάζει τη δουλειά του για τα μνημεία 
από το βήμα του Δήμου Φυλής


Απονομή από τον Πρέσβη των ΗΠΑ, κ. G. Pyatt, τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου και τη Διευθύντρια του Fulbright Foundation Greece κα. Α. Ζενέτου


Είναι πραγματικότητα. Η περιοχή μας διαθέτει πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας: Στην Επιστήμη, στην Τέχνη, στην επιχειρηματικότητα, στον αθλητισμό, παντού.
Αυτό διαπιστώσαμε και στην ημερίδα για την παρουσίαση της ιστοσελίδας του Δήμου Φυλής,στη διάρκεια της οποίας εντυπωσιαστήκαμε από τη δουλειά, ακόμα ενός συνδημότη μας: Του Ισίδωρου Καμπόλη, ο οποίος αξιοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία για την καταγραφή και τουριστική προβολή των μνημείων και των τοποθεσιών φυσικού κάλλους του τόπου μας.
Ο συνδημότης μας παρουσίασε ρεαλιστικά τρισδιάστατα βίντεο από το Φρούριο Φυλής, το Σπήλαιο του Πανός και το μονοπάτι της Γιαννούλας χρησιμοποιώντας drone, ψηφιακό laser scanner και τρισδιάστατες κάμερες. Απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων και το έντονο ενδιαφέρον του Δήμου για αξιοποίηση της δουλειάς του, μέσω της ιστοσελίδας fyli.gr.

Ποιος είναι
Ο Ισίδωρος Καμπόλης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Ερευνών «Δημόκριτος».
Έχει λάβει υποτροφία ακαδημαϊκής αριστείας από το Ίδρυμα Fulbright μέσω της οποίας μετέβη στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα των ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει τμήμα της διδακτορικής του έρευνας. Η επιστημονική του κατάρτιση μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πτυχίο Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και μεταπτυχιακή ειδίκευση στη «Γεωγραφία και Περιβάλλον» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η επιστημονική του έρευνα εστιάζει στη μελέτη του παλαιοκλίματος και του παλαιοπεριβάλλοντος κατά τα τελευταία 120 χιλιάδες χρόνια διαμέσου της γεωλογίας και της γεωχημείας των σπηλαίων.
Σημαντικό τμήμα της έρευνάς του αποτελεί η τρισδιάστατη καταγραφή και αναπαράσταση σπηλαίων και γενικότερα γεωμορφολογικών τοπίων. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει πληθώρα επιστημονικών και ιδιωτικών γεωλογικών μελετών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αίγυπτο, Ουγγαρία, ΗΠΑ).



Φρούριο της Φυλής, Δυτική Πάρνηθα. Άποψη του φωτογραμμετρικού μοντέλου 
του Φρουρίου από τα ΒΑ


Σπήλαιο Πανός, Πάρνηθα. Οριζόντια τομή κατά μήκος της νότιας μεγάλης αίθουσας του σπηλαίου, με τη μορφολογία του δαπέδου, κατά τον άξονα Α-Δ (3D νέφος σημείων)«Το copyright επί των απεικονιζόμενων αρχαίων ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 
(Copyright Hellenic Ministry of Culture and Sports)» (Ν.3028/2002)


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου