Εντεκαμελής σπείρα με ορμητήριο τα Άνω Λιόσια έκλεβε ηλικιωμένους

ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ




Αδυναμία στο ΤιΚ ΤοΚ είχε η σπείρα των 11 που στόχευε ηλικιωμένους μπαίνοντας στα σπίτια τους ενώ στη συνέχεια πόζαραν στον φωτογραφικό φακό με τα μέλη να ανεβάζουν τα κλοπιμαία στην δημοφιλή εφαρμογή.
Το ΤιΚ ΤοΚ όμως σε συνδυασμό με κάμερες ασφαλείας τους «έκαψε» καθώς ταυτοποιήθηκαν ακόμα και μέσα από τα ρούχα που φορούσαν. Μετά τις κλοπές έκαναν γλέντια σε σπίτια και διασκέδαζαν σε κλαμπ.
Η σπείρα των 11 είχε ακριβά γούστα ενώ μέλη της «επένδυαν» τα κλοπιμαία σε ανακαινίσεις σπιτιών και επιχειρήσεις συγγενικών τους προσώπων – από καφέ ως καταστήματα με χαλιά. Έφθασαν δε ακόμα και στο σημείο να ανοίξουν και θυρίδα σε τράπεζα για να «ασφαλίσουν» τα κλοπιμαία. Η εφ. «Πατρίς» παρουσιάζει τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις ληστείες στα σπίτια των ηλικιωμένων με τις αρχές να διερευνούν αν η δράση τους είχε ξεπεράσει τα σύνορα της Αττικής.

«Θέλουμε να ελέγξουμε τις πρίζες…»

Με ορμητήριο τα Άνω Λιόσια η σπείρα «έσπαγε « σε ομάδα των τριών έως πέντε ατόμων και την «έστηνε» σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ. Ο «στόχος» ήταν πάντα κάποιος ηλικιωμένος τον οποίο και ακολουθούσαν στο σπίτι του. Λίγο πριν μπει τον πλησίαζαν και προσποιούνταν άλλοτε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άλλοτε τους συντηρητές των ασανσέρ. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να μπουν στα σπίτια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας γυναίκας στη Νέα Σμύρνη. Ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα όταν δύο άγνωστοι άνδρες με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και ότι θέλουν να ελέγξουν τις πρίζες του σπιτιού, την έπεισαν να τους επιτρέψει την είσοδο σε αυτή. Μόλις μπήκαν μέσα οι δύο δράστες της είπαν ότι πρέπει γρήγορα να μεταβεί στην κουζίνα και άρχισαν να μετακινούν τις συσκευές. Όσο η παθούσα ήταν στην κουζίνα οι δράστες, προέβησαν σε αφαίρεση χρηματικού ποσού τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ , επτά με οχτώ ρολόγια εκ των οποίων τα δύο ήταν χρυσά, τρία δαχτυλίδια και τη βέρα του συζύγου της. Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας που είχε το σπίτι με τον ένα δράστη μάλιστα να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα και να ανοίγει τα συρτάρια. Τα γάντια που φορούσε ο ένας από τους ληστές ήταν και σε άλλη του πόζα στο ΤιΚ ΤοΚ.

«Βάλτε τις κατσαρόλες πάνω στις εστίες»

Σε μία άλλη ληστεία τον Δεκέμβριο του 2022 στον Χολαργό, την ηλικιωμένη πλησίασε ένας άνδρας και την ρώτησε αν διαμένει στην πολυκατοικία διότι θα πραγματοποιηθούν κάποιες εργασίες της ΔΕΗ. Αφού του απάντησε καταφατικά ανέβηκε στο διαμέρισμά της και μετά από λίγα λεπτά της χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να περάσει μέσα για να ελέγξει τον κεντρικό πίνακα και με ενημέρωσε ότι υπάρχει διαρροή ρεύματος. Αμέσως κάλεσε έναν δεύτερο άντρα με δικαιολογία να βοηθήσει για την αποκατάσταση του προβλήματος και την παρότρυναν από κοινού να ανάψει τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας και να τοποθετήσει κατσαρόλες με νερό πάνω σε αυτή. Ο ένας παρέμεινε όλη την διάρκεια μαζί της ενώ ο δεύτερος ερευνούσε όλους τους χώρους της οικίας της. Τελικά μετά από αρκετή ώρα εξαφανίστηκαν. Πηγαίνοντας στο υπνοδωμάτιο είδε ότι ο χώρος είχε αναστατωθεί και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα, μία ασημένια αλυσίδα, μία χρυσή λεπτή αλυσίδα, ένα κωνσταντινάτο χρυσό, ένα βραχιόλι χρυσό, ένα πατατίφ χρυσό, ένα μεγάλο βραχιόλι χρυσό, ένα δαχτυλίδι χρυσό με διαμάντια και μεγάλη πέτρα τιρκουάζ μία καρφίτσα χρυσή με ορχιδέα κίτρινη και ένα χρυσό νόμισμα παλιό συνολικής αξίας πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ. Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της πολυκατοικίας. Αντιλαμβάνονται την παρουσία κάμερας και παίρνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης: Μάσκες για τον κορωνοϊό και κουκούλες. Η κάμερα πάντως δεν τους αποτρέπει για να εισβάλλουν στο σπίτι και να ληστέψουν την ανυποψίαστη γυναίκα.

«Βάλτε χρήματα και κοσμήματα σε σακούλα για να μην καούν αν γίνει έκρηξη»

Σε κάποιες περιπτώσεις τα όσα έλεγαν στα θύματά τους ξεπερνούσαν κάθε φαντασία. Σε μία ηλικιωμένη στο Μαρούσι αφού κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα ως… υπάλληλοι της ΔΕΗ ώστε να κάνουν δήθεν έλεγχο οι δύο από τους τρεις δράστες την οδήγησαν στην κουζίνα όπου την απασχόλησαν ζητώντας της να τοποθετήσει σε μία σακούλα ότι χρήματα και κοσμήματα είχε, διότι κινδυνεύουν σε περίπτωση έκρηξης. Το έπραξε και έβαλε σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 600 Ευρώ και τρία δαχτυλίδια. Παράλληλα ο τρίτος δράστης ερεύνησε τους υπόλοιπους χώρους της οικίας. Μετά από λίγο οι ληστές έφυγαν από το σπίτι και χωρίς να γίνουν άμεσα αντιληπτοί από την ίδια αφαίρεσαν και την σακούλα με το χρηματικό ποσό και τα δαχτυλίδια, καθώς και τα κλειδιά του οχήματός της. Οι κάμερες που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα τους έχουν καταγράψει επί τω έργω…

«Είμαστε ηλεκτρολόγοι…»

Σε ένα άλλο θύμα τους στο Μαρούσι παρουσιάστηκαν ως ηλεκτρολόγοι και μάλιστα ισχυριζόμενοι ότι έχει γίνει καταγγελία για διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Η γυναίκα μπήκε στο διαμέρισμα ενώ ο… ηλεκτρολόγος ανέβηκε από τις σκάλες. Μπήκε στο σπίτι και κατευθύνθηκε στον χώρο όπου βρίσκεται ο ηλεκτρολογικός πίνακας. Μαζί του μπήκε και δεύτερο άτομο, ο οποίος ομοίως συστήθηκε ως ηλεκτρολόγος, ο οποίος την προσέγγισε και την οδήγησε στον χώρο της κουζίνας όπου ξεκίνησε να την απασχολεί. Το άτομο που μπήκε πρώτος στην οικία της καθ’ όλη τη διάρκεια απασχολούσε την αδερφή της το μπαλκόνι λέγοντας της τι εργασίες πρέπει να πραγματοποιηθούν. Κάποια στιγμή οι δράστες κάτι ανέφεραν σε άγνωστη γλώσσα και έφυγαν από την οικία. Όπως διαπίστωσαν με την αδερφή της κατά το χρονικό διάστημα που τις απασχολούσαν οι δύο άντρες, άγνωστοι δράστες συνεργοί τους μπήκαν στο σπίτι τους καθότι η πόρτα εισόδου ήταν ανοιχτή και αφαίρεσαν από τον χώρο του υπνοδωματίου πλήθος κοσμημάτων συνολικής αξίας περί τα #20.000# ευρώ.
Η σπείρα των 11 υπολογίζεται ότι διέπραξε πάνω από 25 ληστείες σε διάστημα 2 ετών με συνολική λεία 400.000 ευρώ… Μετά τη σύλληψή τους για να αποφύγουν τη φυλακή αποζημίωσαν τα θύματά τους.

ΠΗΓΗ: https://www.patrisnews.com/










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου