Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Λιοσίων με γιατρούς ζητά η Αγγελική Παπαδάτου


 



Με αφορμή τις ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας Άνω Λιοσίων η υποψήφια Δήμαρχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αγγελική Παπαδάτου έστειλε στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας την ακόλουθη επιστολή:

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας, όπως προκύπτει από τον ορισμό της, απαιτεί ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες για να λειτουργήσει.
Δυστυχώς στο Τοπικό Ιατρείο Άνω Λιοσίων η κατάσταση είναι τραγική. Οι ΤΟΜΥ, που θα εξασφάλιζαν άμεση πρόσβαση στους ασφαλισμένους σε οικογενειακό ιατρό, ναυάγησαν.
Η υποστελέχωση , η υποβάθμιση, και η απαξίωση της Δημόσιας Υγείας οδηγεί τους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα.
Στην περιοχή µας ζουν και εξυπηρετούνται στο Τ.Ι. Άνω Λιοσίων, διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, όπως Ροµά, μετανάστες και πολλοί ανασφάλιστοι πολίτες, οι οποίοι δεν µπορούν να εξυπηρετηθούν µε τα τηλεφωνικά ραντεβού αλλά ούτε και στα Ιδιωτικά ιατρεία.
Ως εκ τούτου οι γιατροί της μονάδας αναγκάζονται να εξετάζουν μεγάλο αριθμό ασθενών , οι οποίοι δεν είναι στα ραντεβού, µε αποτέλεσμα να υπάρχει κόπωση και η πιθανότητα ιατρικού λάθους.
Ζητάμε άμεσα να στελεχωθεί το ιατρείο Άνω Λιοσίων µε τις ακόλουθες απαραίτητες ειδικότητες:
Δύο παθολόγους- υπάρχει μόνο ένας παθολόγος που καλύπτει τη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου, απασχολείται και στις επιτροπές Κ.ΕΠ.Α. µε αποτέλεσμα να µην υπάρχει παθολόγος σε καθημερινή βάση.
Ένας Καρδιολόγος
Ένας οφθαλμίατρος -το υποκατάστημα διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
Έναν Νευρολόγο
Έναν ψυχίατρο
Έναν χειρουργό
Έναν Ενδοκρινολόγο
Δυο οδοντιάτρους - υπάρχουν συνολικά( Άνω Λιόσια και Ζεφύρι ) τρεις οδοντιατρικές έδρες, οπότε οι επιπλέον οδοντίατροι θα μπορούσαν να καλύψουν και τα δυο ωράρια.
Επιπλέον, στο Τ.Ι. Άνω Λιοσίων υπάρχει πρόβλεψη και χώροι για μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο η λειτουργία των οποίων θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους της περιοχής χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνουν το Κ.Υ. Αγίων Αναργύρων.
Παρακαλούμε όπως δείξετε το απαραίτητο ενδιαφέρον και φροντίδα και να ικανοποιήσετε άμεσα τα αιτήματα µας, που αφορούν σε μονάδα υγείας µιας περιοχής µε πολλά προβλήματα : χωματερή, ειδικές πληθυσμιακές ομάδες κα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου