Εντατικές εργασίες συντήρησης στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής, από το Νίκο Χατζητρακόσια


 


Το καλοκαίρι να αποτελεί, για την εκπαιδευτική κοινότητα, περίοδο ξεκούρασης. Για το Δήμο Φυλής, όμως, αποτελεί περίοδο εντατικής προετοιμασίας, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, που αρχίζει το Σεπτέμβριο. Ιδιαίτερο βάρος δίνει στη συντήρηση και τον εξωραϊσμό των σχολικών χώρων και των διδακτηρίων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή πραγματοποιεί, αυτή την περίοδο, στα Γυμνάσια και Λύκεια, εκτεταμένες εργασίες, τις οποίες επιβλέπει, από κοντά και σε καθημερινή βάση, ο Πρόεδρος και αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας.
Τα τελευταία χρόνια, στον τομέα του ελαιοχρωματισμού, ο Νίκος Χατζητρακόσιας συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την καλαισθησία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος. Ο συνδυασμός των χρωμάτων γίνεται προσεκτικά, καθώς μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι τα χρώματα σχετίζονται, άμεσα, με την ψυχική διάθεση. Τα αποτελέσματα στον αισθητικό τομέα, πραγματικά, εντυπωσιάζουν.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ήδη γίνονται προετοιμασίες και στο ζήτημα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Οι διευθυντές έχουν υποβάλει τα σχετικά αιτήματα, τα οποία επεξεργάζεται η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή. Παράλληλα κάνει επαφές με εκπαιδευτικούς και φορείς για το συντονισμό και των υπολοίπων ζητημάτων.
Στόχος να είναι, τα πάντα, έτοιμα όταν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να επικεντρωθούν, απερίσπαστοι, στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εκπαίδευση αποτελεί στρατηγική επιλογή του Δήμου Φυλής, ο οποίος, με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παππού αναλώνει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στο συγκεκριμένο τομέα. Κάτι το οποίο, άλλωστε, φαίνεται κι από τα αποτελέσματα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου