Οι σούπες είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις ανάγκες που έχει το σώμα μας για να ανταπεξέλθει στον χειμώνα και το κρύο.
Και εκτός αυτού, δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να διαλέξουμε ανάμεσα στα λαχανικά εποχής τα αγαπημένα μας και μαζί με τα μπαχαρικά της επιλογής μας να δημιουργήσουμε ένα πεντανόστιμο έδεσμα για όλες τις ώρες της ημέρας.
Και αν δεν έχουμε πειστεί ακόμα, οι διατροφολόγοι μας δίνουν έξι πολύ καλούς λόγους για να ετοιμάσουμε απόψε κόλας μία καυτή και θρεπτική σούπα.
Οι σούπες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά
Καθώς οι σούπες έχουν ως βάση τους τα λαχανικά, θεωρούνται πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, που μας προστατεύουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την εμφάνιση διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.
Είναι εύπεπτες
Οι σούπες και οι βελουτέ μπορούν να καταναλωθούν από όλους, εφόσον οι πιθανοί συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και χωνεύονται αρκετά εύκολα, αρκεί να μην το παρακάνουμε με τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
Βοηθούν τις περιπτώσεις ευερέθιστου εντέρου
Όσο περισσότερες οι φυτικές ίνες, τόσο το καλύτερο.
Ενυδατώνουν τον οργανισμό
Η σούπα, αποτελείται συνήθως από νερό, σε ποσοστό 45-75%, με αποτέλεσμα να συμβάλλει σημαντικά στην ενυδάτωση του οργανισμού.
Μας χορταίνουν
Οι φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οδηγούν σε γρήγορο κορεσμό.
Η βελουτέ λαχανικών της διατροφολόγου Έλενας Σερδάρη
Για 4 μερίδες βελουτέ θα χρειαστούμε
- Μία πατάτα
- 400 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη
- Ένα σέλινο
- Ένα καρότο
- Ένα πράσο
- Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου