Το Δεύτερο Βραβείο πανελλαδικά κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων σε πανελλήνιο διαγωνισμό του ΕΚΠΑ

 


Το 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων βραβεύτηκε για ακόμα μια φορά σε πανελλήνιο διαγωνισμό του ΕΚΠΑ κατακτώντας το Δεύτερο Βραβείο πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα, το 2ο ΓΕΛ συμμετείχε στον 8ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του Μουσείου Ιστορίας το οποίο σε συνεργασία με τo Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργάνωσε τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών. Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα οικοσυστήματα του πλανήτη μας.»

Η βράβευση της ομάδας του 2ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων έγινε στις 20/06 στη διάρκεια μιας πολύ όμορφης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πλάκα. Στους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι, γραφικό υλικό από την Εταιρία Αξιοποίησης του ΕΚΠΑ, μια ηλεκτρονική συσκευή (tablet) και βιβλία σχετικά με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη βιοποικιλότητα.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και η βράβευση αποτέλεσε για τους μαθητές μια μεγάλη εμπειρία και μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συμμετοχικό, δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο με τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα και με την ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη νεότερη Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν σημαντική η ευκαιρία που δόθηκε μέσω του διαγωνισμού για την συνειδητοποίηση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής από τη νέα γενιά και της επιτακτικής ανάγκης μετριασμού των επιπτώσεών της στον πλανήτη μας.

Την βραβευθείσα ομάδα του 2ου ΓΕΛ αποτέλεσαν οι μαθητές Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Αβραμοπούλου Σοφία, Αγγελοπούλου Γεωργία, Αθανασοπούλου Μαρία, Αντωνάτος Χάρης, Γαλάνη Ελένη, Γιαννοπούλου Κλεοπάτρα, Δήμου Σταυρούλα, Καμπόλη Κυριακή, Καψή Δανάη, Κλόκουζα Σαββίνα, Κουνάνη Αθηνά, Κουνάνη Ειρήνη, Παπαδιώτη Φωτεινή, Παπαδιώτης Βίκτωρας, Πιρπιρή Ζωή, Φωτοπούλου Γεωργία . Τον επιστημονικό συντονισμό είχαν οι καθηγήτριες Ηλιάδη Αλεξάνδρα και Παπαδοπούλου Ελληνόπη.


Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Οικονομολόγος (ΠΕ80), MSc

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου