Ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στη Φυλή

Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε ο Εσπερινός, της μεγαλομάρτυρος και Προστάτιδας των ματιών Αγίας Παρασκευής στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού και πλήθους πιστών.

Απόψε, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 παραμονή της γιορτής της θαυματουργής Αγίας, στο παρεκκλήσι που φέρει το όνομά της και βρίσκεται στην καρδιά του χωριού της Χασιάς, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του πατέρα Δημήτριου Παναγακόπουλου ο οποίος μίλησε για τον Βίο της Αγίας Παρασκευής κι ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και όλους τους συμμετέχοντες.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις λάμπρυνε με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που τέθηκε μπροστάρης της μεγαλόπρεπης λιτάνευσης στην πλατεία και στους δρόμους της Φυλής.

Την Ακολουθία του Εσπερινού και την περιφορά της Εικόνας τίμησαν με την παρουσία τους με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου, Σταμάτης Σερέπας και Σταύρος Κατσίλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Βλάχος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπρέμπος και Γιώργος Ρόδης.

Ο εορτασμός θα κορυφωθεί αύριο το πρωί ανήμερα της γιορτής την Παρασκευή 26 Ιουλίου, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα ψαλεί στο ξωκλήσι που βρίσκεται στην γραφική τοποθεσία “Πηγή” .

Πούλμαν για όσους το επιθυμούν θα αναχωρήσει στις 7:30 το πρωί από την κεντρική Πλατεία της Φυλής.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου