Κατάνυξη και ευλάβεια στη λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία Φυλής

Σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών τελέστηκε, χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και η λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία, στο ομώνυμο γραφικό ξωκλήσι που είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου με ειδυλλιακή θέα στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Παναγακόπουλος ο οποίος στο κήρυγμα του τόνισε πως ο Προφήτης Ηλίας είναι ο μοναδικός ζων Προφήτης και για αυτό η εκκλησία δεν τιμά την Κοίμηση αλλά την Ανάληψή του , αναφέρθηκε στο ρόλο του Αγίου στη Δευτέρα Παρουσία, ζήτησε από τους πιστούς να είναι κοντά στην εκκλησία και ευχήθηκε ο Προφήτης να μεσιτεύει προς τον Κύριο το καλύτερο για όλους.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Ελέη Λιάκου και Σταύρος Κατσίλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσης Βλάχος και ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου Κώστας Ρίζος. Σήμερα το πρωί ανήμερα της γιορτής τελέστηκε στο ξωκλήσι Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου