Συντονισμένες ενέργειες Μαυροειδάκου για την προστασία και ανάπλαση υπαίθριου χώρου στο Ζεφύρι

Σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσει και να αναπλάσει υπαίθριο χώρο του Ζεφυρίου, τον οποίο διάφοροι επιτήδειοι είχαν μετατρέψει σε Χωματερή, προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος.

Πρόκειται για τον ανοιχτό χώρο που περικλείεται από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου-προέκταση οδού Ασκληπιού- Γληνού (πρώην Θηβών)- γραμμές ΟΣΕ (Λεωφόρος Φυλής), ο οποίος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και γειτνιάζει με το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ο εν λόγω χώρος, παρόλο που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, στην είσοδο της πόλης του Ζεφυρίου είναι εκτός σχεδίου και αυτό το εκμεταλλεύθηκαν κάποιοι επιτήδειοι, δημιουργώντας παράνομες χωματερές στις οποίες απέρριπταν μπάζα και σκουπίδια. Παράλληλα κάποιοι άλλοι ανέπτυξαν παράνομες οικονομικές δραστηριότητες χωρίς την αναγκαία αδειοδότηση.

Η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί προκάλεσε αγανάκτηση στη δημοτική αρχή και στους κατοίκους του Ζεφυρίου, αναγκάζοντας το Γιάννη Μαυροειδάκο να απευθυνθεί στην Πολεοδομία και στο Υγειονομικό, που επέβαλαν υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες. Παράλληλα έφερε το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο του Ζεφυρίου, το οποίο ζήτησε την μετατροπή του χώρου σε κοινόχρηστο, ώστε ένα αναπτυχθούν, μέσα σε αυτόν, δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα και κοινωνικό όφελος.


«Με τη στήριξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού και των αρμόδιων υπηρεσιών προστατεύσαμε το κοινωνικό κεφάλαιο του Ζεφυρίου και δρομολογήσαμε τη μετατροπή του σε κοινόχρηστο και κοινωφελή χώρο», δήλωσε ο Γιάννης Μαυροειδάκος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου