Μεγαλειώδης εκδήλωση αφιερωμένη “Στα γλέντια της ζωής μας” από το Χοροδρώμενο με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής

 
Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραδοσιακά γλέντια της χώρας μας και στα ήθη και έθιμα που τα συνοδεύουν, παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοροδρώμενο”, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, στο 5ο Θεματικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ήταν αφιερωμένο “Στα γλέντια της ζωής μας”, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στο θεατράκι “Βορεινό”, στη Ζωφριά.

Για την εξαιρετική δουλειά του Συλλόγου, που κρατά ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, συνεχάρη το Σύλλογο και τον χοροδιδάσκαλο και Πρόεδρο του Συλλόγου “Χοροδρώμενο”, Παναγιώτη Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε από το “Χοροδρώμενο” για τη στήριξή του προς το Σύλλογο. Ο Χρήστος Παππούς επαίνεσε επίσης τα μέλη του Συλλόγου για το ζήλο που επιδεικνύουν τονίζοντας χαρακτηριστικά “τους απολαμβάνω κάθε μέρα που περνάω από κει (σ.σ. από τη στέγη του Συλλόγου) και κάθε βράδυ ακούω τη μουσική τους”, και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και χαρούμενοι και να απολαύσουν το καλοκαίρι.

Τιμητικό βραβείο έλαβε από το Σύλλογο και η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Χρυσούλα Κουράση. “Με τιμά η βράβευση. Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων μας να στηρίζουμε τέτοιους Συλλόγους που προσφέρουν τόσο πολλά στην πόλη μας και τον Πολιτισμό”, υπογράμμισε στον χαιρετισμό της η Χρυσούλα Κουράση και συνεχάρη το Σύλλογο για το έργο του τονίζοντας ότι θα συνεχίζει να τον στηρίζει.

Στις υψηλές προσδοκίες που εκπληρώνει κάθε εκδήλωση του “Χοροδρώμενου” αναφέρθηκε κατά τη βράβευσή του ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Μαυροειδής, “Οι συνάδελφοι μου είπαν ότι έχεις στήσει ωραία σκηνικά. Εγώ δεν εκπλήσσομαι γιατί ξέρω τη δουλειά σου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαυροειδής απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτη Παπανικολάου.

Ο Σύλλογος βράβευσε επίσης την ηθοποιό Ασπασία Κοκόση, τον Πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου “Ηγέχορος Πειραιά” και Πρόεδρο του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Athens CID Unesco Κώστα Τουλάτο, και τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου “Στησίχορος” Λευτέρη Κορναράκη, που συμμετείχαν στη μουσικοχορευτική παράσταση.

“Τα γλέντια αποτελούν ίσως την πιο σταθερή διαχρονικά πτυχή της ελληνικής παράδοσης”, ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του “Χοροδρώμενου”, Παναγιώτης Παπανικολάου. “Τραγούδια, χορός, φαγητό, αγκαλιές, γέλια, ακόμη και δάκρυα. Τα γλέντια μας χαρίζουν δυνατές στιγμές και έκφραση κάθε είδους συναισθημάτων”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στη μουσικοχορευτική παράσταση παρουσιάστηκαν γλέντια από πέντε περιοχές της Ελλάδας. Στην έναρξη χόρεψε το παιδικό τμήμα αρβανίτικους χορούς, ενώ στη συνέχεια, μέσα από δρώμενα που προλόγιζε η ηθοποιός Ασπασία Κοκόση, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Κύθνο, την Κεφαλονιά, τη Φλώρινα, την Ανατολική Ρωμυλία και τα Ιωάννινα. Τα χορευτικά των Συλλόγων, πλαισιωμένα από ζωντανή ορχήστρα και εξαιρετικά σκηνικά, παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος που κατέκλυσε το θέατρο “Βορεινό”.

Βίντεο και φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου