Κατάνυξη και ευλάβεια στην λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Κυριακής στη Φυλή

 
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου, στο γραφικό στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη Φυλή, ο Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και η λιτάνευση της εικόνας για τον εορτασμό της Αγίας Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος.

Στο βίο, την βαθιά πίστη, τα σκληρά βασανιστήρια και το μαρτυρικό θάνατο της Αγίας αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Δημήτρης Παναγακόπουλος ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να κρατούν ζωντανή την πίστη τους, να την ομολογούν σταθερά όπως η Αγία Κυριακή και να την μεταλαμπαδεύουν στη νέα γενιά.

Την εικόνα συνόδεψαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Σερέπας, Χρυσούλα Κουράση και Σταύρος Κατσίλας ο Τοπικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κόκκορης, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσης Βλάχος, δεκάδες πιστοί και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής. Τιμές στην τελετή για τον εορτασμό της Αγίας απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που τέθηκε επικεφαλής της πομπής.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Παναγακόπουλος ευχαρίστησε με θερμά λόγια άπαντες για τη συμμετοχή τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και ανακοίνωσε πως αύριο το πρωί Δευτέρα 8 Ιουλίου θα τελεστή Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι εις μνήμην της Αγίας Κυριακής.

VIDEO και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου