Σε σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας

Σε σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 4 Ιουλίου 2024, στην έδρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στην πόλη της Ελευσίνας, παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η περαιτέρω αξιοποίηση του υπερσύγχρονου διδακτηρίου του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Άνω Λιοσίων.

Από την πλευρά του Δήμου Φυλής τέθηκαν, επίσης, τα θέματα της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών, της ανέγερσης νέων διδακτηρίων στο Δήμο Φυλής και της σχολικής διαρροής μαθητών της Κοινωνικής Ομάδας των Ρομά. Για το τελευταίο ζήτημα ο Νίκος Χατζητρακόσιας ανέφερε ότι από τους 1616 μαθητές Ρομά που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μόνο 310 φτάνουν στο Γυμνάσιο και 6 στο Λύκειο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θανάσης Νικολόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Σταύρος Κωτσάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος.


“Εκφράσαμε τις πάγιες θέσεις του Δήμου Φυλής, όπως αυτές έχουν χαραχθεί από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος Φυλής συνεργάζεται με το Υπουργείο και όλους τους φορείς για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, προς όφελος των μαθητών μας”, δήλωσε ο Νίκος Χατζητρακόσιας.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου