Σημαντικές ανακοινώσεις, κέφι και χορός μέχρι τα ξημερώματα στην καλοκαιρινή γιορτή της Γρίζας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η καλοκαιρινή γιορτή του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού η Γρίζα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Μαρίνης αφού καλωσόρισε τον κόσμο που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την πλατεία Ηρώων ανακοίνωσε, πως μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά αύριο, ο σύλλογος βάζει μπροστά ένα σημαντικό πιλοτικό πρόγραμμα για την εμπέδωση και διάδοση της αρβανίτικης πολιτιστικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα ξεκινούν μαθήματα για την εκμάθηση της αρβανίτικης γλώσσας, μαθήματα για το κέντημα της κουλούρας του γάμου των Αρβανιτών αλλά και απλού κεντήματος.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο για τη δράση του, και ευχήθηκε καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι σε όλους. Ευχές για καλό καλοκαίρι και συγχαρητήρια στο σύλλογο έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας και ο Βουλευτής Δ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος που αποτελεί πλέον μέλος του συλλόγου.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη στη σκηνή πήρε ο Σπύρος Μπρέμπος με τον αριστοτέχνη στο βιολί Νίκο Μπρέμπο, την Έφη Πάνου και τον γνωστό κλαρινίστα Νίκο Μπούσιο οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό και έβαλαν φωτιά στη σκηνή η οποία κατακλύστηκε από χορευτές από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα.

Παρέστησαν μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δημάρχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

VIDEOS και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΙΖΑΣ
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΗΡΑΣ ΥΦ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
  ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΙΖΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΕΜΠΟΣ ΓΛΕΝΤΙ ΓΡΙΖΑΣ
  ΕΦΗ ΠΑΝΟΥ ΓΛΕΝΤΙ ΓΡΙΖΑΣ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου