Συμμετοχή των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων στο Σεμινάριο «Messy play – Αισθητηριακό παιχνίδι»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης του προσωπικού μας και καθώς οι παιδαγωγικές τεχνικές εξελίσσονται, κρίνεται απαραίτητη και η ανάλογη μετεκπαίδευση.

Έτσι, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη παρακολουθήσει Πρόγραμμα Εκμάθησης για την Παροχή Πρώτων Βοηθειών, σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια της μετεκπαίδευσης τους, τον Ιούνιου του 2024, οι παιδαγωγοί μας παρακολούθησαν Σεμινάριο «Messy play – Αισθητηριακό παιχνίδι» . Το Messy play, απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά target group.

Βοηθά στην ενίσχυση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, διεγείροντας όλες τις αισθήσεις των παιδιών.

Συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της φαντασίας τους, της λεπτής και αδρής κινητικότητας, αλλά και της αυτοπεποίθησης τους, προάγοντας την επικοινωνία όπως και την σωματική και συναισθηματική ολοκλήρωσή τους.

Στόχοι του προγράμματος, ήταν η ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των παιδαγωγών μας, κατά την εργασία τους με τα παιδιά.

Η εκπαίδευση των εργαζομένων των Σταθμών μας, θα συνεχιστεί και την νέα σχολική χρονιά, με την συμμετοχή τους σε διαλέξεις και σεμινάρια, προκειμένου να επιμορφωθούν σε σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και σε ζητήματα προώθησης της ψυχικής υγείας των παιδιών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου