Οι Υπερφωτισμένοι έφεραν στα Άνω Λιόσια 3 Βραβεία κι έναν Έπαινο από την Κόρινθο! – Στόχος η πανελλαδική προβολή του Δήμου Φυλής


Το 20° Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου πέρασε στην ιστορία και οι Υπερφωτισμένοι Άνω Λιοσίων που διαγωνίσθηκαν με το έργο ΑΛΥΣΙΔΑ σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου, μαζί με άλλες 9 ομάδες, κατέκτησαν 3 Βραβεία και 1 Έπαινο από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα απέσπασαν:

Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για τη Μάριαν Κατσίγιαννη, για το ρόλο της Ελισάβετ Παλαιολόγου, Βραβείο Φωτισμών για τον Γιάννη Γαλανόπουλο, Βραβείο Προγράμματος για τη Λιάννα Βασιλάρα και Έπαινο Σκηνογραφίας για τον Γιάννη Γαλανόπουλο.

Η Μάριαν Κατσίγιαννη έπεισε την Κριτική Επιτροπή ότι είναι πράγματι η Ελισάβετ Παλαιολόγου κι αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση για έναν ερασιτέχνη ηθοποιό. Όπως και οι υπόλοιποι ηθοποιοί των Υπερφωτισμένων, δούλεψε σκληρά για μήνες και αυτό το Βραβείο είναι πολύ σημαντικό και για την ίδια αλλά και για την ομάδα.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαλανόπουλος από την πρώτη στιγμή έδωσε βάρος και στους φωτισμούς της ΑΛΥΣΙΔΑΣ που σε συνδυασμό με τα ηχητικά εφέ, έκαναν το έργο να κυλάει με αγωνία και έκπληξη για τους θεατές, κι αυτό εκτιμήθηκε, δίνοντας το Βραβείο Φωτισμών.

Η Λιάννα Βασιλάρα για μια ακόμη φορά κατέκτησε Βραβείο σε Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου χάρη στο εξαίσιο αποτύπωμα του Προγράμματος της παράστασης.

Το μοιρασμένο σκηνικό που σχεδίασε ο Γιάννης Γαλανόπουλος για να εκτυλιχθεί η "μάχη των Επιστημόνων και των Παλαιολόγων" εκτιμήθηκε επίσης από την Επιτροπή και τιμήθηκε με Έπαινο Σκηνογραφίας.

Την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούσαν οι: Γιώργος Α. Χριστοδούλου, Γεωργία Ζώη, Μιχάλης Κοβανίδης, Παύλος Γιαννακάκος και Μαρία Μαρή.

Παρότι οι Υπερφωτισμένοι είναι μια μικρή σε ηλικία ομάδα, μόλις 6 ετών, έχουν κατακτήσει τόσες πολλές διακρίσεις, που γεμίζουν με χαρά τους συντελεστές αλλά και με μεγαλύτερη ευθύνη για όσα θα ακολουθήσουν κάθε φορά επί σκηνής.

Οι παραπάνω διακρίσεις αποτελούν επιβράβευση της προσπάθειάς των Υπερφωτισμένων, έναν ακόμη λόγο να θέλουν να γίνονται καλύτεροι χρόνο με το χρόνο και μια επιπλέον προβολή των Άνω Λιοσίων και του Δήμου Φυλής γενικότερα σε όλη την Ελλάδα.

Οι Υπερφωτισμένοι με το έργο ΑΛΥΣΙΔΑ έχουν επιλεχθεί επίσης, ως επιλαχούσα ομάδα, στο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας και στο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου