Διατροφή μετά τις διακοπές: Η Έλενα Σερδάρη μας βοηθά να επανέλθουμε χωρίς καθόλου στερήσεις



Μέσα Αυγούστου και ενώ οι διακοπές για κάποιους τώρα ξεκινάνε, για άλλους έφτασαν ήδη στο τέλος τους. Αυτό το άρθρο είναι για όλους μας. Γιατί όλοι έχουμε γευτεί την πίκρα της επιστροφής. Δεν χρειάζεται να γευτούμε και την πίκρα της απότομης αναπροσαρμογής στο αυστηρό μας διατροφικό πλάνο.

Η Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή, μας βοηθά να επιστρέψουμε στη γραμμή και τις υγιεινές μας διατροφικές συνήθειες χωρίς να μας πάρει από κάτω. 


Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε;





1. Περιορίζουμε μία-μία τις παρασπονδίες

Αυτό δεν σημαίνει ότι κόβουμε ταυτόχρονα παγωτά, κοκτέιλ ή το σαντουιτσάκι με τη μπύρα που απολαμβάναμε στην παραλία. Ούτε φτάνουμε στα άκρα, με μέσα όπως η αφαγία ή η ελάχιστη θερμιδική κάλυψη των ημερησίων αναγκών.

Απλώς, κάθε μέρα προσπαθούμε να ικανοποιούμε μια έως δύο από τις «αμαρτωλές» επιθυμίες που μας συντρόφευαν στην καλοκαιρινή απόδραση. 

Λόγου χάρη, τρώμε μια μπάλα παγωτό -ιδανικά σπιτικό- και πίνουμε ένα αλκοολούχο ποτό -ιδανικά μπύρα ή λευκό ξηρό κρασί αντί του κοκτέιλ-. 

Ώσπου σταδιακά, να επιστρέψουμε στο 100% των προ-διακοπών συνηθειών μας.

2.Αποφεύγουμε να ζυγιστούμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε από τις διακοπές μας

Γιατί τότε, ο αριθμός της ζυγαριάς θα προσμετρά εκτός από το κανονικό μας βάρος και την κατακράτηση υγρών που προκαλείται εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης αλατιού, junk food και αλκοόλ ή της δυσκοιλιότητας λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος.

3. Δεν σκέφτόμαστε τα τυχόν διατροφικά λάθη που κάναμε κατά την περίοδο των διακοπών

Αντίθετα, επικεντρωνόμαστε στο να βελτιώσουμε την διατροφή μας από εδώ και στο εξής. Ως εκ τούτου, ετοιμάζουμε μια λίστα με τα τρόφιμα που θα χρειαστούμε από εδώ και πέρα και με βάση αυτά, τα ωράρια μας και τις ενεργειακές ημερήσιες ανάγκες μας, οργανώνουμε τα γεύματά μας. 

4. Εστιάζουμε στην άπαχη πρωτεΐνη, τα φρέσκα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, τους μη - επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα όσπρια και τα καλά λιπαρά

Έτσι, θα παραμείνουμε χορτάτοι, σε καλοκαιρινό κλίμα, φτιάχνοντας λαχταριστές δροσερές σαλάτες, ακριβώς όπως αυτές που σερβίρουν στα Ηealthy Beach Bar και καλύτερες! 

Μάλιστα, φρούτα όπως τα σταφύλια, το πεπόνι, το καρπούζι, το ροδάκινο μπορούν κάλλιστα να ενσωματωθούν σε αυτές τις σαλάτες, αφού δένουν υπέροχα με λίγο τυρί και ελαφριά αλλαντικά όπως η γαλοπούλα.

Για ένα ολοκληρωμένο πλάνο διατροφής που να ανταποκρίνεται αποκλειστικά στις δικές μας μοναδικές ανάγκες, απευθυνόμαστε στην Έλενα Σερδάρη. Η Έλενα ζει και εργάζεται στα Άνω Λιόσια.

 


Για συμβουλές ευεξίας βρείτε την Έλενα Σερδάρη στον επαγγελματικό της λογαριασμό στο Instagram!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου