Κατάνυξη και ευλάβεια στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι

 Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα,Τρίτη 27 Αυγούστου, ο διήμερος εορτασμός στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου, από το ομώνυμο παρεκκλήσι της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.

Σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τελέστηκε, χθες, ο Μεθεόρτιος Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου στους δρόμους γύρω από το γραφικό εκκλησάκι.

Στον Μεθεόρτιο Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής και Αχαρνών και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου, συνοδεία ιερέων από ναούς της περιοχής. Την εικόνα σήκωσαν και πλαισίωσαν μέλη των συλλόγων Κρητών και Ηπειρωτών Ζεφυρίου, ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα το Απόγευμα με Πανηγυρικό Εσπερινό ενώ ανήμερα της γιορτής του Αγίου εψάλη το πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά την λιτάνευση της εικόνας το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Κανέλος προσέφεραν κέρασμα στους επισήμους, στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Δ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος,ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Κατσίλας, οι Αναπληρωτές Δημάρχου Γιώργος Μαυροειδής, Μαρίνος Σαρλάς, Γιώργος Κούρκουλος και Μηνάς Ζέρβας ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου Διονύσης Κατηφόρης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Βασίλης Αγιασσωτέλης, Κώστας Ρίζος και Αλέξανδρος Χειράκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου