ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 οι αιτήσεις για καθ’ υπέρβαση εισαγωγή φοιτητών από το Δήμο Φυλής στα ΑΕΙ



Την προσεχή Τετάρτη 25-09-2024 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2024 για την καθ΄ υπέρβαση εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Ο Δήμος Φυλής εξασφάλισε για τους φοιτητές του 2% περισσότερες θέσεις, λόγω της περσινής πυρκαγιάς. 
Οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις τον περασμένο Ιούνιο, θα πρέπει να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής ( Ελευσίνα, οδός Ίωνος Δραγούμη 24, τηλ. 21 0554 9406 ) 
1. Αίτηση –Υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ο υποψήφιος την πρόθεση του για την υπαγωγή του στο ειδικό ποσοστό, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024. 
2. Βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία είχαν υποβάλει την Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. 
Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Δήμου Φυλής www.fyli.gr, όπου έχει αναρτηθεί το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 5272/Β/18-09-2024), στο οποίο δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024- 2025 μαθητών και αποφοίτων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και διαδικασία επιλογής.» (Αναζήτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.et.gr).
 Έχουν, επίσης, αναρτηθεί η επεξηγηματική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και το έντυπο της αίτησης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου