Άξιος εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών στη Λάρισα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής

 
Δελτίο Τύπου Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής “ Ο Ρήγας Φεραίος ” συμμετείχε στην Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών ομάδων στη Λάρισα το Σάββατο 31 Αυγούστου, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Χορόκυκλος “ Φίλοι της Παράδοσης “ και του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Ζιώγα.
Η χορευτική μας ομάδα παρουσίασε Σαρακατσάνικους χορούς με την επιμέλεια της δασκάλας μας Δέσποινας Γερμόλα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος ΕΚΠΑ. Ακολούθησε γλέντι με φαγητό, ποτό και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα Πλατανούλια, με την θερμή φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων.
Την επόμενη μέρα η αποστολή μας επισκέφτηκε το Διαχρονικό μουσείο Λάρισας, όπου και θαύμασε ευρήματα τόσο της αρχαίας πόλης της Λάρισας όσο και νεότερα εκθέματα εικαστικών και του θεάτρου.

Για την πραγματοποίηση αυτής μας της διήμερης αποστολής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους, τους κάτωθι:
  • Την εταιρεία Pelma analysis η οποία μας χορήγησε μπλουζάκια για όλους τους χορευτές και τα μέλη του συλλόγου.
  • Το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας και Πρόεδρο της Αδελφότητας Παχτουριωτών Βασίλη Βασιλάρα ο οποίος μας πρόσφερε μέρος των γυναικείων φορεσιών.
  • Τον Βασίλη Γεωργόπουλο από το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Φυλής για ένα μέρος των φορεσιών.
  • Τον φίλο του συλλόγου μας Αλέξη Τασιούλη για γυναικείες φορεσιές.
  • Το μέλος του Συλλόγου μας Βασίλη Κλάρα ο οποίος μας έκανε δωρέα κρασί του, το οποίο και προσφέραμε ως δώρο στους διοργανωτές της εκδήλωσης.
Για ακόμη μια φορά ο Σύλλογός μας στάθηκε με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και ενότητα σε μια Πανελλήνια διοργάνωση εκπροσωπώντας και τον Δήμο στον οποίο εδρεύουμε.
Κύριος σκοπός μας είναι η διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης και του πολιτισμού. Με γεμάτο το βλέμμα εικόνες και στραμμένο σε μελλοντικές δράσεις ξεκινάμε τη νέα χορευτική μας χρονιά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου