Λαοθάλασσα πιστών στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων

 Με λαμπρότητα, κατάνυξη και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών πανηγύρισε η Ιερά Μονή της Παναγίας Κανάλας, στα Άνω Λιόσια τη Γέννηση της Θεοτόκου την περασμένη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή το απόγευμα εψάλη Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών κ.κ. Μακαρίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ. Δωρόθεου συνλειτουργούντες με ιερείς και Επισκόπους από άλλους ναούς της εκκλησίας των Γ.Ο.Χ.

Λαοθάλασσα πιστών από όλα τα μέρη της Αττικής , ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών μετείχαν με κατάνυξη στο μυστήριο και συνόδευσαν την θαυματουργή εικόνα.

Αγόρια και κορίτσια από τον σύλλογο Ποντίων Φυλής “ Η Τραπεζούντα” συμμετείχαν στην λιτάνευση της εικόνας, την οποία συνόδεψαν και σήκωσαν ενώ στο διάβα της έριχναν φύλλα δάφνης και ανθοπέταλα για να περάσει. Η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, υπό τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη ήταν στην κεφαλή της πομπής αποδίδοντας τις δέουσες τιμές για τη γιορτή Της.

Ο διήμερος εορτασμός ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου όπου εψάλη, Ιερά Παράκλησης, Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών κ.κ. Μακαρίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ. Δωρόθεου.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της φιλόξενης μονής την πρώτη ημέρα πρόσφερε κέρασμα στους επισήμους και τη δεύτερη ημέρα των εορτασμών πρόσφερε φαγητό σε όλους όσους συμμετείχαν στο μυστήριο ενώ και τις δυο ημέρες της πανήγυρης πραγματοποιήθηκαν μουσικές βραδιές με ποντιακά και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου