Πανεύκολο κέικ με τις μπανάνες που έχουν μαυρίσει χωρίς καθόλου ζάχαρη με 5 υλικά



Το παθαίνουμε όλοι μας: Μερικές φορές παίρνουμε περισσότερες μπανάνες από όσες πρόκειται να φάμε. Κι αμέσως με το που μαυρίσουν ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση: «Σήμερα τρώω έστω μια ή τις πετάω». 

Ε λοιπόν δεν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τίποτα από τα δύο!

Γιατί η Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή, παίρνει τις μπανάνες που μαύρισαν και τις μεταμορφώνει σε ένα πεντανόστιμο banana bread χωρίς πρόσθετα σάκχαρα. 

Για πρωινό; Για συνοδεία στον απογευματινό καφέ ή το τσάι μας; Για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο; Αυτό το κέικ θα μας χορτάσει και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Ας το φτιάξουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο! Είναι μια ιδανική ευκαιρία. 



Για ένα κέικ 8 ατόμων θα χρειαστούμε:

  • 2 μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 100γρ γιαούρτι 1,5%,
  • 150γρ αλεσμένη βρόμη,
  • 1 βανιλίνη προαιρετικά, αν θέλουμε περισσότερο άρωμα
  • 15γρ. baking powder
  • 100γρ. κουβερτούρα


Πάμε να μαγειρέψουμε:

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, πάνω-κάτω
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά
  4. Έπειτα, προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη μαζί με το baking και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά
  5. Παράλληλα, λιώνουμε την κουβερτούρα για ένα λεπτό στα μικροκύματα (ή σε ένα μπεν μαρί)
  6. Μπορούμε σε αυτό το σημείο είτε να χωρίσουμε το μείγμα στα δύο και στο μισό να προσθέσουμε την λιωμένη σοκολάτα, ώστε έπειτα να σχηματιστούν στρώσεις στο μείγμα ή να την τοποθετούσε σε όλο το μείγμα ή σε επι μέρους σημεία ή για επικάλυψη 
  7. Σε ένα μακρόστενο ταψάκι (ιδανικά 10x30cm), τοποθετούμε μια λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα
  8. Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ μας
  9. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αποθηκεύουμε

Το κέικ μας έχει 120 θερμίδες και 7g πρωτεΐνη ανά μερίδα.

Καλή μας απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!



Θέλουμε να χάσουμε βάρος ενόψει καλοκαιριού; Η Έλενα Σερδάρη είναι ο άνθρωπος μας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή ζει και εργάζεται στα Άνω Λιόσια. Και προτείνει πλάνα διατροφής με βάση τα γούστα και τις ανάγκες μας. Χωρίς υπερβολικές θυσίες και μεγάλες στερήσεις. 

Plus: Στο Instagram της ανεβάζει κάθε μέρα tips διατροφής και πανεύκολες συνταγές με υγιεινά υλικά, τα οποία οι περισσότεροι έχουμε ήδη στα ντουλάπια ή το ψυγείο μας. Ας την εμπιστευτούμε!



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου